Home Novosti 29.-30.11.2014. 2. BELGRADE WINE & DINE. Festival vina i gastronomije. Mikser House. Beograd
29.-30.11.2014. 2. BELGRADE WINE & DINE. Festival vina i gastronomije. Mikser House. Beograd
utorak, 02 decembar 2014 00:00

"Beograd na vinu" bio je naziv drugog po redu „Belgrade Wine & Dine“, regionalnog festivala vina i gastronomije, koji se održao 29. i 30. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46, Beograd).

Manifestacija se realizovala u saradnji sa Wine Jam-a i Mikser House-a, je nastala sa idejom da vinsku i „gourmet“ kulturu približi i učini dostupnom urbanoj publici, umreži vinare i gastronome, prikaže posebnosti regionalne gastronomske i vinske ponude i pretvori Savamalu u pravo hedonističko carstvo mirisa i ukusa.

Mnogobrojni zaljubljenici u vino i hranu, na neposredan način doživeli su vinsku kulturu, bliže su se upoznaju sa ovim napitkom, otkrili nove vinske sorte, a u isto vreme uživali u kulinarskim specijalitetima i u istraživanjima aktuelnih trendova u gastronomiji.

Ljubitelji vina imali su priliku da se upoznaju sa ponudom Vršačkih vinograda, i sa ponudama oko 50 različitih izlagača iz zemlje i regiona, vinarija, renomiranih restorana i kulinara, kao i da učestvuju u brojnim gastronomskim i vinskim radionicama, prezentacijama i predavanjima.