Home
“VRŠAČKI VINOGRADI” DONATOR GKUD-a “LAZA NANČIĆ” PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
četvrtak, 18 maj 2017 20:59

U četvrtak, 18. maja 2017. godine, potpisan je Ugovor o donatorstvu između Gradskog kulturno-umetničkog društva “Laza Nančić” i kompanije “Vršački vinogradi” d.o.o. Ugovor su potpisali Željko Vlahović, potpredsednik poslovnog Sistema Swisslion-Takovo, kome pripadaju “Vršački vinogradi” i Pavle Vlahović, predsednik društva.

DonacijaGKUD1 

“Cilj nam je da pomognemo rad najboljeg kulturno-umetničkog društva u Vršcu, ali i jednog od najboljih u našoj zemlji. Na ovaj način kompanija Swisslion-Takovo nastavlja svoju drušveno-odgovornu politiku pomažući razvoj kulture i očuvanje tradicije, ali i širi glas o vršačkom vinu i “Vršačkim vinogradima”, rekao je Željko Vlahović.

“Laza Nančić” vredno radi i godinama istrajava u svom stvaralaštvu u različitim uslovima. Da bismo ostvarili sve svoje planove i održali kvalitet igre, pesme, muzike i scenskog nastupa, neophodan nam je bio pouzdan i stabilan partner. “Vršački vinogradi” su simbol našeg grada i iz zahvalnosti za ovu saradnju, sa ponosom ćemo pored našeg imena nositi i ime “Vršačkih vinograda”, rekao je Pavle Vlahović zahvalivši se posebno predsedniku poslovnog Sistema Swisslion-Takovo Rodoljubu Draškoviću na razumevanju i podršci.

DonacijaGKUD2

Poslovni sistem Swisslion-Takovo je postao vlasnik komanije “Vršački vinogradi” kupivši je iz stečaja 17. februara 2017. godine. Odmah po kupovini, pokrenuti su programi razvoja vršačkog vinogradarstva. Plan novog vlasnika je da proces investiranja i revitalizacije vinograda i podruma traje tri godine, te da nakon toga “Vršački vinogradi” vrate vodeće mesto u Evropi po proizvodnji vina.

Gradsko kulturno umetničko društvo "Laza Nančić" iz Vršca počelo je sa radom 1919. godine. Društvo je kroz period postojanja nekoliko puta menjalo naziv, ali i aktivnosti. Naziv “Laza Nančić” društvo nosi od 2000. godine i u njemu danas radi oko 300 članova raspoređenih u tri sekcije: folklornu, pevačku i orkestarsku. Društvo se može pohvaliti brojnim nastupima i priznanjima kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu, a na poslednjem takmičenju održanom u februaru ove godine, društvo je plasirano među 10 najboljih u Republici Srbiji.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 22 maj 2017 11:56